Energetsko iscjeljivanje - ForeverZen - Club Zdravlja

Energetsko iscjeljivanje

Što je energetsko iscjeljivanje

Energetsko iscjeljivanje je praksa koja aktivira suptilne energetske sustave tijela kako bi uklonila energetske blokove. Uklanjanjem ovih energetskih blokova potiče se svojstvena sposobnost tijela da se samo izliječi. 

Tko može imati koristi od energetskog iscjeljenja?

Svatko može imati koristi od energetskog iscjeljivanja. Bilo da vam je dijagnosticirana bolest ili imate tjelesnu nelagodu, borite li se s mentalnim ili emocionalnim poteškoćama ili želite uskladiti svoj um, tijelo i duh. Energetsko iscjeljivanje otvara vam dublji osjećaj lakoće, blagostanja i svrhe i vraća vas istinskom ja.

Učinkovit je kao neovisna terapija, a izuzetno je uspješan i kao pomoćna terapija tradicionalnoj zdravstvenoj njezi.

Kako djeluje energetsko iscjeljivanje?

Energetsko iscjeljivanje temelji se na razumijevanju da je ljudsko energetsko polje dinamičan sustav snažnih utjecaja, u jedinstvenom odnosu prema fizičkoj, emocionalnoj i duhovnoj dobrobiti. Naše srce kuca koristeći energetske impulse. Naš mozak i živčani sustav komuniciraju s cijelim tijelom složenim energetskim putevima. Naše ljudsko energetsko polje neprestano reagira na fizičke, emocionalne i duhovne potrebe našeg tijela.


Pet činjenica koje mogu razjasniti svaku zbrku ili zablude koje još uvijek imate o iscjeljivanju energijom:

 

1. Tisućama godina proučavamo tjelesne energetske centre.

Reiki je japanska tradicija iscjeljivanja energijom, a datira s početka 20. stoljeća. Sedam čakri, energetski centri za prijenos energije u tijelu, prvi su put opisani u drevnim hinduističkim tekstovima. Meridijani, energetski super autoputevi tijela, pomogli su voditeljima tradicionalne kineske medicine da razviju akupunkturu.

Te su drevne kulture koristile različite načine kako bi potaknule prirodnu sposobnost zacjeljivanja tijela, ali sve su prepoznale snagu unutarnje energije.

 

2. Energetsko iscjeljivanje temelji se na znanstvenim principima.

Svi smo na satu fizike u srednjoj školi naučili da se tvar sastoji od molekula. Čak i nešto čvrsto, poput stola, cijelo vrijeme vibrira. Kao ljudi, i mi vibriramo.

Kad kažete da netko ima “dobre vibracije”, zapravo govorite o vibracijskoj energiji te osobe – a sretni ljudi imaju tendenciju vibrirati na višoj frekvenciji.

Mjesta također imaju vibracije. Kad uđete u sobu u kojoj se upravo dogodila tučnjava, možete osjetiti gustu energiju zbog koje želite odmah otići. Plaža ima laganu vibraciju zbog soli (prirodno sredstvo za čišćenje energije) i zraka u pokretu. Zrak na plaži također vibrira na većoj frekvenciji.

 

3. Svatko može imati koristi od energetskog iscjeljenja.

Kao što ne morate razumjeti zakon gravitacije prije nego što padnete, tako ne morate u potpunosti shvatiti koncept iscjeljivanja energijom prije nego što zaronite u praksu. Bilo koje vrijeme je dobro za posjet energetskom iscjelitelju. Preporučio bih da uđete otvorenog uma radi maksimalne koristi. Ako ste pod stresom, tjeskobni ste ili ste fizički iscrpljeni, tretman iscjeljivanja energijom može vam pomoći da se opustite i osjećate uravnoteženije. 

Važno je napomenuti da je iscjeljivanje energijom komplementarni model koji ne bi trebao isključiti nijedan zapadnjački lijek koji možda uzimate.

4. Postoje mnoge vrste pristupačnih načina liječenja energijom.

Postoje mnoge vrste energetskih iscjelitelja, a možete ih pronaći praktički svugdje. Kada tražite energetskog iscjelitelja, sjetite se da imate pravo biti izbirljivi i postavljati mnoštvo pitanja prije nego što se dogovorite s praktičarom. Ako ste novi u energetskom iscjeljivanju, razmislite o tome da započnete potragu lokalnog studija joge ili zamolite prijatelja koji se bavi alternativnim liječenjem da vas uputi provjerenim energetskim praktičarem.

Postoje mnoge vrste energetskog iscjeljivanja, a svaka od njih koristi malo drugačije alate i tehnike. Evo kratkog uvoda u nekoliko popularnih s kojima ćete se vjerojatno susresti:

  • Akupunktura: Akupunktura koristi male iglice kako bi potaknula protok energije u tijelu.
  • Refleksna masaža: Ovaj način oslobađa blokiranu energiju i potiče zacjeljivanje stimulirajući točke pritiska na stopalima, rukama i ušima.
  • Masaža: Da, čak je i masaža praksa iscjeljivanja energijom. Oslobađa napetost u mišićima, potiče protok limfe i omogućuje duboko opuštanje.

 

5. Energično zdravlje možete održavati od kuće.

Kao što se svakodnevno tuširate i perete zube, tako biste i vi trebali redovito čistiti energiju. Jednom kada posjetite energetskog iscjelitelja, nastavite da doržavate dobre vibracija kupajući se u Epsomu ili ružičastim himalajskim solima 20 minuta kad god osjetite kako se težina vraća u vaše tijelo. Spaljivanje kadulje također može pomoći u uklanjanju negativnosti iz vašeg energetskog polja. I na kraju, visokokvalitetni kristali imaju svoja ljekovita svojstva koja mogu potaknuti vašu energiju.

Sve što trebate da započnete putovanje iscjeljivanjem energijom je znatiželja i spremnost za učenje.