Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/clubzdra/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Fitonutrijenti kao izvrstan izvor antioksidanata - ForeverZen - Club Zdravlja

Fitonutrijenti kao izvrstan izvor antioksidanata

Iako mnogi ljudi zapravo ne znaju, mnogo antioksidativnih namirnica koje konzumiramo su od povrća. Povrće kao što su brokula, cvjetača, rajčice i paprike su odličan izbor za za vaše tijelo. Kada konzumirate povrće, uvijek biste trebali ići za onima koji imaju bogate boje, jer sadrže velike količine fitonutrijenata.

Što su Fitonutrijenti?

Fitonutrijenti su hranjive tvari koje se nalaze u koži nekoliko voća i povrća, koje daju hrani boju, okus i miris. Fitonutrijenti su jednostavno najbolje vrste antioksidativnih namirnica koje možete pronaći bilo gdje. Ako tražite dodatak prehrani, coq10 nudi visoku razinu antioksidativne vrijednosti.

Iako su voće i povrće najbolji izvor antioksidanata, problem s njima je što se proizvode pomoću kemijskih herbicida, pesticida i različitih vrsta gnojiva. Tijekom godina, istraživanja su pokazala da su voće i povrće koje se uzgajaju organski bogato antioksidansima i da se mogu pohvaliti mnogo većom koncentracijom od onih koji su komercijalno proizvedeni.

U današnjem užurbanom svijetu, može biti jako teško jesti kao što bismo trebali, a ne možemo konzumirati organsko voće i povrće cijelo vrijeme. Ako ne možete ili nemate pristup organskom voću ili drugim izvorima antioksidantne hrane, trebate pogledati u prehrambene dodatke koji vam nude fitonutrijente koje trebate u vašoj prehrani.

Voće i povrće ili dodaci

Dodaci koji sadrže fitonutrijente mogu imati prednosti i biti korisniji za naš organizam ako ih usporedimo sa određenim voćem, osim ako nisu iz organskog uzgoja.

Fitonutrijenti koji se nalaze u dodatcima su ekstrakt pigmenata gdje su koncentrirani hranjivi sastojci, što znači da izvlače najbolje iz antioksidativne hrane, ostavljajući kalorije i šećer iza sebe.

Nemojte ovdje dobiti pogrešnu ideju, voće i povrće su najbolji izbor za vas. Oni su visoki u antioksidansima, iako oni koji su komercijalno proizvedeni obično dolaze s kemikalijama i takvim da nisu toliko dobri za vas.

Konzervirano voće i povrće dolaze s visokom razinom šećera i kalorija, a antioksidativni dodaci nemaju. Dodaci nude razine koje su vam potrebne, bez ikakvih kemikalija, šećera ili kalorija. Na taj način ne morate brinuti o konzumiranju svega što vam nije dobro.

Zaljučak

Bez obzira kako gledate na to, zdrava prehrana za vaše tijelo počinje i završava s namirnicama koje sadrže antioksidanse. Postoji nekoliko vrsta namirnica koje sadrže antioksidanse, iako voće i povrće sadrži najviše količina.

Kad ne možete doći do hranu koja sadrži antioksidanse – možete računati na dodatke prehrani koja će vam osigurati potrebne antioksidante da biste ostali zdravi.