Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/clubzdra/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Vitamin E i vaše tijelo - ForeverZen - Club Zdravlja

Vitamin E i vaše tijelo

Svi znamo da je kisik primarna komponenta koja je potrebna za život. Taj isti kisik, jednom unutar tijela, postaje vrlo reaktivan kroz određene molekule i počeće uzrokovati oštećenja kroz slobodne radikale, što je poznato kao oksidativni stres. Kao antioksidans, vitamin E će pomoći u sprječavanju ovog tipa stresa, koji će spriječiti starenje stanica ili održati bilo koju vrstu trajnog oštećenja.

Kolesterol, koji je masna supstanca pronađena u mnogim namirnicama, apsorbira se u tijelu, a zatim se prenosi iz jetre da bi ga tkivo pohranilo kao mast. To se provodi kroz krvotok molekulama poznatim kao LDL (lipoproteini niske gustoće). Kada se LDL oksidira, reagira na kolesterol i masno tkivo poznato kao plak počinje se taložiti na zidovima arterija, što uzrokuje da se protok krvi zaustavi.

Vitamin E će spriječiti nastanak kolesterola u plaku, što će omogućiti pravilan protok krvi. Ako ne koristite vitamin E, u ovoj situaciji krv će prestati teći i arterije će početi dobivati ​​potporu. Kao što većina nas zna, to je glavni uzrok srčanog udara, visokog krvnog tlaka i drugih ozbiljnih bolesti.

Iako su mnogi istraživači i liječnici povezali vitamin E s prevencijom raka, to nije dokazano. Postoje mnogi liječnici koji su u prošlosti rekli da vitamin E uistinu može spriječiti rak, iako nema dokumentacije ili dokaza koji su dali da bi se potvrdile takve tvrdnje. Svi se možemo složiti da je to vrlo važan vitamin.

Postoje studije koje dokazuju da je vitamin E vrlo učinkovit u zaštiti kože od UV zraka, u više navrata pokazivao zaštitu kože od štetnih sunčevih zraka, koje, kao što svi znamo, mogu dovesti do raka kože. Ako uključite hranu bogatu vitaminom E ili dodatke prehrani, možete pomoći u sprečavanju oštećenja UV zraka na vašoj koži.

Uz ove vrste pogodnosti, vitamin E može štititi i od Alzheimer-ove bolesti i upale gušterače. Ovaj vitamin također može biti vrlo koristan u smanjenju ožiljaka i liječenju mnogih vrsta opeklina i rana. Uključeno u vašu prehranu, vitamin E može pomoći vašoj koži da se izliječi od mnogih neslaganja tijekom vremena.

Kada je uključen u vitamin C, vitamin E može biti jedan od najvažnijih vitamina za vaše tijelo. Ona nudi mnogo različitih dobrobiti, osim onih navedenih gore. Možete ga pronaći u mnogo različitih oblika, uključujući voće i orašaste plodove. Voće je izvrstan izvor vitamina E, osobito naranče. Naranče su oduvijek poznate kao bogate ovim vitaminom, bilo da konzumirate cijele naranče ili samo pijete sok od naranče. Ako pijete sok od naranče koji sadrži pulpu, dobit ćete mnogo vitamina E u svojoj prehrani.

Zaključak

Sve stvari na stranu, trebali biste uvijek bili sigurni da su vitamina E u Vašoj prehrani. Uz voće i orašaste plodove, ovaj vitamin također možete naći u obilnom povrću.

Možete ga uključiti u svoju prehranu, ili uzimati dodatke prehrani koji ga daju. Trebali biste dobiti oko 1.000 mg vitamina dnevno, što nije teško učiniti ako jedete pravu hranu. Ako konzumirate pravu količinu vitamina E u vašoj prehrani, primijetit ćete da će vaše tijelo biti puno bolje – i bit ćete dobro zaštićeni od brojnih bolesti.

Napomena: Club Zdravlja je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Preporučeni proizvodi su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustvu naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Preporučeni dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.