Nedostatak vitamina - ForeverZen - Club Zdravlja

Nedostatak vitamina

Svatko zna da ljudskom tijelu treba određena količina vitamina i minerala svakodnevno da bi ispravno funkcionirali i ostali zdravi.

Dobro izbalansirana prehrana može opskrbiti vaše tijelo vitaminima koji su joj potrebni, iako se problemi i poremećaji mogu pojaviti ako vaša prehrana ne opskrbljuje tijelo vitaminima koji su joj potrebni. Simptomi nedostatka vitamina će se normalno pokazati kada je nedostatak vitamina već značajan.

Oni koji ne dobiju dovoljno vitamina A, B1 i B2, uvijek se osjećaju umorno, uz gubitak apetita. Ostali simptomi uključuju mentalni i emocionalni stres, ispucale usne i druge dosadne ili bolne nuspojave.

Uzroci nedostatka vitamina

Najčešći uzroci nedostatka vitamina uključuju lošu prehranu, alkoholizam, stres ili lijek koji ometa unos ili absorbciju vitamina. Ako se često osjećate umorno ili osjećate nedostatak energije, vjerojatno ne unosite vitaminime koje vaše tijelo treba imati na dnevnoj bazi.

Ako posjetite svog liječnika i kažete mu problem, vjerojatno će vam preporučiti vitamine i dodatke koji su Vam potrebni. Što god radili, nikada ne biste trebali pretjerivati i pokušati u kratkom vremenu nadoknaditi ono što vam nedostaje – jer će vam to donijeti više štete nego koristi.

Iako se možda zdravo hranite, i dalje ćete morati uzimati vitamine i dodatke prehrani. Bez obzira na to koliko zdravo jedete, ipak trebate koristiti odgovarajuće vitamine i dodatke kako biste tijelu dali ono što je potrebno. Vitamini su izvstan “back up“ izvor, jer će opskrbiti vaše tijelo s mineralima i hranjivim tvarima koji su potrebni u slučaju da ih dovoljno ne unesete prehranom.

 

Kada i koliko često uzimati vitamine

Prije ili poslije svakog obroka koji konzumirate, trebali biste uzeti vitamine ili dodatke prehrani. Ako imate nedostatak određenog vitamina ili vitamina, trebali biste biti sigurni da nikada nećete propustiti uzimanje vitamina koji vam je potreban. Iako to možda niste svjesni, nedostatak vitamina može uvelike otežati vašu izvedbu kao i cjelokupno zdravlje vašeg tijela.

Kada tražite dodatke prehrani, uvijek potražite one koji sadrže vitamine B6, B12, D, E i folnu kiselinu. Uz poznate dijetetske dodatke, ti dobro poznati vitamini pomoći će u borbi protiv raka i pomoći vašem srcu da ostanu zdravi. Kombinacija ovih vitamina pomoći će vašem tijelu da ostane zdravo, potaknuti vaš imunološki sustav i zadržati osjećaj svježine.

Da biste ostali zdravi i održavali svoje tijelo kako treba, morate uložiti u vitamine i dodatke prehrani. Možete ih pronaći u našoj online trgovini ili u lokalnim prehrambenim trgovinama, od kojih mnoge ne koštaju puno novca. Bez obzira na starost, trebat ćete osigurati da jedete pravu hranu i uzimate pravu hranu. Imajte na umu da nikada ne smijete zamijeniti hranu s vitaminima, jer su oni manje namijenjeni da vam daju dodatne hranjive tvari i minerale.

Kad god niste u mogućnosti jesti pravu hranu, uvijek se trebate okrenuti vitaminskim dodatcima kako bi vašem tijelu dali ono što je potrebno. Vitaminski dodaci su jedna od najboljih investicija koje možete napraviti, jer svatko treba vitamine u svom tijelu.

Zaključak

Iako se troškovi mogu s vremenom zbrojiti, to je više nego vrijedno kada bolje razmislite. Za ono što ćete investirati u vitamine i dodatke prehrani, održavat ćete svoje tijelo zdravim. Iako je nedostatak vitamina uobičajeno ovih dana, što sa sobom donosi mnoge zdravstvene poremećaje, to ne mora biti.

Napomena: Club Zdravlja je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Preporučeni proizvodi su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustvu naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Preporučeni dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.